AgroBalance Cartare agrochimică, fertilizare cu rată variabilă
Perioada serviciului complex AgroBalance – serviciu complex prin care fermierii primesc o informație detaliată la nivel de bloc fizic privind cantitatea rezervelor de nutrienți disponibile în sol. Pachetul include și instrucțiuni individuale, unde și ce cantitate de nutrienți trebuie aplicată pentru a se obține rezultate optime în fertilizarea plantelor și atingerea randamentului dorit.
Pachetul AgroBalance cu rată variabilă este disponibil pe o perioadă de un an de zile sau cu un abonament de 4 ani.
Perioada serviciului complex AgroBalance – serviciu complex prin care fermierii primesc o informație detaliată la nivel de bloc fizic privind cantitatea rezervelor de nutrienți disponibile în sol. Pachetul include și instrucțiuni individuale, unde și ce cantitate de nutrienți trebuie aplicată pentru a se obține rezultate optime în fertilizarea plantelor și atingerea productivității dorite.
Pachetul AgroBalance cu rată variabilă este disponibil pe o perioadă de un an de zile sau cu un abonament de 4 ani.
1. Prelevare automată a probelor de sol
Prelevarea probelor de sol este realizată de echipe specializate, care, cu ajutorul echipamentului adecvat, respectiv sonde automate, recoltează probe din locuri predefinite. Recoltarea probelor se face de la adâncimea de ,,0-30 cm” în cazul culturilor de câmp. Este foarte important ca toate probele de sol să fie prelevate mereu de la aceeași adâncime pentru a fi analizată toată parcela după aceleași criterii și a se asigura uniformitatea probelor. De asemenea, pentru a exista o uniformitate în recoltatoarea probelor, toate parcelele se împart în mai multe griduri și probele se recoltează pe un traseu în formă de Z acoperind tot gridul. Acest lucru este posibil doar datorită prelevării cu ajutorul sondelor automate, montate pe ATV-uri dotate cu monitoare GPS. Aceste monitoare scanează codul de bare asociat fiecărei probe și salvează coordonatele GPS de unde aceasta a fost prelevată, evitând astfel, orice fel de eroare. Acest serviciul de prelevare automată a probelor sol de pentru cartarea agrochimică, ce îmbină toate aceste automatizări, este unic în România.
2. Analize sol
O parte a indicatorilor pentru care laboratorul Agro-Service efectuează analize de sol sunt:
- reacția solului (pH)
- conținutul de humus
- formele generale și absorbabile de azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, sulf, sodiu, fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden, etc.
- carbonații generali și activi
- textura solului.
3. Recomandări de fertilizare cu rată variabilă
Fertilizarea variabilă este importantă și utilă datorită faptului că administrăm îngrășăminte culturii doar cât are ea nevoie, fără a fertiliza “în orb” cu o cantitate medie care în funcție de diferite zone din solă, este prea mult sau prea puțin. Doar aplicând variabil îngrășăminte, putem obține o producție uniformă pe întreaga solă reducând în același timp cheltuielile.
Prin acest lucru aplicarea variabilă poate oferi agricultorilor informații mai detaliate cu privire la locul și cantitatea de îngrășământ necesar pentru a satisface nevoile culturilor în creștere și pentru a atinge producțiile scontate.
Pe lângă faptul că, aplicarea cu rată variabilă a îngrășămintelor pe bază de azot, fosfor și potasiu duce la reducerea costurilor cu îngrășămintele și combustibilul, această modalitate de fertilizare ajută și la uniformizarea culturilor prin egalizarea cantităților de nutrienți din sol.
Recomandările de corecție a acidității solului (pH), precum și cele de fertilizare (fosfor și potasiu) sunt transpuse sub forma unor hărți digitale ce se încarcă în computerul utilajelor dotate cu echipamente specializate ce pot aplica cantități variabile de îngrășăminte
4. Pregătirea unui plan pentru fertilizarea variabilă
Echipa de agronomi de la Vantage pregătește un plan pentru fertilizarea variabil pentru fiecare parcelă și cultură, ținănd cont că, în zonele mai sărace se aplică o cantitate mai mare dintr-un element, iar în zonele cu rezerve mai mari în sol se pot face recomandări de fertilizare redusă sau chiar fără fertilizare.
5. Pregătirea recomandărilor pentru fertilizare cu rată variabilă
– pentru aplicarea fosforului și / sau potasiului. Pregătirea unei hărți VRA în format digital, care poate fi importată într-un monitor de ghidare Trimble.
6. Recomandări de fertilizare în timpul vegetației
Echipele noastre de recoltare a probelor sunt pregătite pentru a preleva probe de țesut vegetal din organele vegetative corespunzătoare fazei de dezvoltare a culturilor, în conformitate cu obiectivele impuse de fermieri:
• Probleme în dezvoltarea culturii;
• Monitorizare continuă a culturilor.
Analizăm compoziția chimică a plantelor pentru a obține informații cu privire la conținutul actual al elementelor nutritive asimilate:
• azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden și altele.
7. Recoltarea probelor de sol de control după recoltare – 20% din numărul inițial de probe.
În baza rezultatelor obținute, agronomii noștri întocmesc recomandări pentru fertilizarea culturilor în perioada de vegetație, care vizează corecția planului inițial în conformitate cu condițiile actuale de dezvoltare a culturilor.
8. Pregătirea recomandărilor pentru fertilizare cu rată variabilă pentru următorul an agricol.
Fiecare fermier care beneficiază de serviciile agrochimice AgroBalance va beneficia de acces la platforma GeoScan – program agricol de monitorizare a culturilor prin satelit, pentru a vizualiza rezultatele analizelor de sol sub forma unor hărți. În afară de rezultatele analizelor, fermierii pot vizualiza și traseul de prelevare a probelor de sol, hărțile de aplicare a îngrășămintelor, hărțile cu Index de vegetație și hărțile cu Index de umiditate a solului, cu ajutorul cărora își pot urmări culturile și evoluția acestora.
Lasă-ne datele și te contactăm noi!
închide