fbpx

1. Prelevare Automată probe sol

În funcție de scopurile pentru care se efectuează analiza solului și de cultura planificată, probele de sol pot fi prelevate în momente diferite din cursul anului.

Pentru pregătirea recomandărilor fertilizării de bază, perioada ideală pentru cartare agrochimică este după recoltarea culturilor premergătoare și înainte de aplicarea îngrășămintelor de bază.

Prelevarea probelor de sol este realizată de echipe specializate, care, cu ajutorul echipamentului adecvat, respectiv sonde automate, recoltează probe din locuri predefinite. Recoltarea probelor se face de la adâncimea de ,,0-30 cm” în cazul culturilor de câmp. Este foarte important ca toate probele de sol să fie prelevate mereu de la aceeași adâncime pentru a fi analizată toată parcela după aceleași criterii și a se asigura uniformitatea probelor. De asemenea, pentru a exista o uniformitate în recoltatoarea probelor, toate parcelele se împart în mai multe griduri și probele se recoltează pe un traseu în formă de Z acoperind tot gridul. Acest lucru este posibil doar datorită prelevării cu ajutorul sondelor automate, montate pe ATV-uri dotate cu monitoare GPS. Aceste monitoare scanează codul de bare asociat fiecărei probe și salvează coordonatele GPS de unde aceasta a fost prelevată, evitând astfel orice fel de eroare. Acest serviciul de prelevare automată a probelor sol de pentru cartarea agrochimică, ce îmbină toate aceste automatizări este unic în România.

img

2. Analize sol

O parte a indicatorilor pentru care laboratorul Agro-Service efectuează analize de sol sunt:
• reacția solului (pH)
• conținutul de humus
• formele generale și absorbabile de azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, sulf, sodiu, fier, cupru, zinc, mangan, bor, molibden, etc.
• carbonații generali și activi
• textura solului.

Recomandări de fertilizare cu rată unică

 

img

3. Recomandări de fertilizare cu rată unică

Recomandările de fertilizare cu rată unică vă pot pune la dispoziție informațiile necesare cu privire la cantitățile și tipul de îngrășăminte ce ar trebui aplicate pentru a obține randamentul dorit atât cantitativ cât și calitativ, la un cost cât mai redus.

Aceste recomandări sunt calculate în funcție de analizele de sol și consumul specific al fiecărei culturi, totodată ținându-se cont de anumite caracteristici ale solului.

img

4. Prelevare de probe în timpul vegetației

În timpul perioadei de vegetație a culturii sfătuim fermierii să aplice în practica lor prelevarea și analiza în laborator a probelor de țesut vegetal și ale celor de sol corespunzătoare.
În baza rezultatelor obținute, agronomii noștri întocmesc recomandări pentru fertilizarea culturilor în perioada de vegetație, care vizează corecția planului inițial în conformitate cu condițiile actuale de dezvoltare a culturilor.

img

Lasă-ne datele și te contactăm noi!



AgroBalance este un serviciu complex prin care fermierii primesc o informație detaliată la nivel de bloc fizic privind cantitatea rezervelor de nutrienți disponibile în sol. Pachetul include și instrucțiuni individuale, unde și ce cantitate de nutrienți trebuie aplicată pentru a se obține rezultate optime în fertilizarea plantelor și atingerea randamentului dorit.

5. În cazul abonamentului pentru 4 ani - se recoltează probe și ani 2-4

Preluarea probelor de sol de control după recoltare – 20% din numărul inițial de probe. Pe baza rezultatelor obținute, agronomii Vanatge pregătesc recomandări pentru fertilizare pentru următorul an agricol.

image

Opțiune valabilă doar la

pachetele cu abonament pe 4 ani

Monitorizarea culturilor prin satelit

Fiecare fermier care beneficiază de serviciile agrochimice AgroBalance va beneficia de acces la platforma GeoScan – program de monitorizare a culturilor prin satelit, pentru a vizualiza rezultatele analizelor de sol sub forma unor hărți. În afară de rezultatele analizelor, fermierii pot vizualiza și traseul de prelevare a probelor de sol, hărțile de aplicare a îngrășămintelor, hărțile cu Index de vegetație și hărțile cu Index de umiditate a solului, cu ajutorul cărora își pot urmări culturile și evoluția acestora.